InvestorS

DecideAct Investor Relations

InvestorS

Ny bog: Tiltrængt elektrochok til forældet strategiledelse

August 23, 2020
CET
|
DecideAct

Gennem mere end 25 år har Flemming Videriksen og Bjarni Snæbjörn Jónsson arbejdet med at udvikle og implementere strategier. Nu har de skrevet den ultimative guide til Strategy Execution Management, hvor de gør op med den gammeldags, analoge måde at implementere strategi.

’Strategy Execution Management in a Nutshell’ by Flemming Videriksen and Bjarni Snæbjörn Jónsson
’Strategy Execution Management in a Nutshell’ by Flemming Videriksen and Bjarni Snæbjörn Jónsson

De to strategieksperter, danske Flemming Videriksen og islandske Bjarni Snæbjörn Jónsson, udgiver nu en bog, hvor de gør op med strategiledelse, som den har været praktiseret i adskillige årtier. De mener, at tiden er løbet fra strategier i støvede ringbind og sporadiske opfølgningsmøder og giver et radikalt anderledes bud på, hvordan strategier kan implementeres ved hjælp af de nyeste digitale værktøjer. Bogen er opbygget som en step-by-step-guide, der gennemgår alle aspekter i moderne Strategy Execution Management.

Faglig tyngde i ryggen
Videriksen og Jónsson har gennem mere end 25 år arbejdet med strategisk udvikling og implementering i internationale virksomheder og organisationer. Desuden har de flere bogudgivelser og en Ph.d. om emnet bag sig. Med denne faglige tyngde i ryggen har de brugt de seneste ti år på at kortlægge og identificere, hvordan man skaber den optimale infrastruktur for succesfuld implementering af strategier. Med bogen ’Strategy Execution Management in a Nutshell’ vil de gerne dele deres viden og gøre virksomhedsledere klogere på, hvad det kræver at få strategien til at leve og lykkes.

Overskuelig og let forståelig
Side for side, og punkt for punkt, forklarer forfatterne alt om succesfuld implementering og eksekvering af strategier, og om den tekniske infrastruktur, som gør det praktisk muligt. De gennemgår på en overskuelig og let forståelig måde de nyeste principper og giver en detaljeret procesbeskrivelse med alle elementer, der skal på plads, så strategien kan implementeres med en digital infrastruktur. Flemming Videriksen og Bjarni Jónsson viser desuden, hvordan man skaber en handlingsorienteret kultur med strategisk governance og gør virksomhedens strategi lige så transparent og målbar som det finansielle regnskab.

Digital infrastruktur hjælper ledelsen
”Tiden har stået stille på strategiområdet,” siger den ene af forfatterne, Flemming Videriksen. ”De metoder og værktøjer, man benytter, er dybest set de samme som i 1950’erne, alt imens teknologien har revolutioneret alle andre ledelsesdiscipliner. Strategiledelse, som den praktiseres i dag, trænger bogstavelig talt til et elektrochok i form af en digital infrastruktur, der kan håndtere kompleksiteten i implementeringen og hjælpe ledelsen med strategisk governance i det daglige. Værktøjet er tilgængeligt og bruges allerede i en række større virksomheder, men de nye standarder og teknologiske muligheder er endnu ret ukendte. Bogen er vores bud på en letlæselig og pædagogisk guide til, hvordan man kommer i gang med Strategy Execution Management i en digital tidsalder,” slutter Videriksen.

Gratis download i en begrænset periode
’Strategy Execution Management in a Nutshell’ kan i en begrænset periode downloades gratis som e-bog i en fuld basisudgave fra hjemmesiden https://info.decideact.net/da/strategy-execution-management-guide. Senere på året kommer en udvidet version både i en trykt udgave samt som e-bog.

Det siger læserne:

”An exellent leadership guide that captures not only why SEM is mission critical to any business, but also cover the essential elements of WHAT and HOW SEM must be implemented.” Claus Maron, CEO, Blue Note

“Et must-read for alle der ønsker at tilpasse sig en ny forretningssituation og sikre en organisation, der trives.”Omar Valdimarsson, CEO, COOP Island

”Viser hvordan man skaber sammenhæng mellem strategi og implementering ved hjælp af et simpelt og effektivt værktøj.” Guðrún Erla Jónsdóttir, CSO, Reykjavik Energy Group

For further information

Contact

Bo Feierskov
Head of public relations

Email: bf@decideact.net
Tel: +45 78 75 65 50